10. května 2011

Unlock pro NAVIGON Canada 310


V navigaci je interní "My Flash Disk" o velikosti 2GB. Po zapnutí navigace soubor autorunce.exe spustí \NAVIGON\NAVIGON.EXE
Připojíme k PC a můžeme vše smazat nebo zálohovat kromě autorunce.exe
Nahrajeme na něj například \Primo\iGO.exe a přejmenujeme na \NAVIGON\NAVIGON.EXE
V SYS.TXT opravíme cestu:
[folders]
app="My Flash Disk/NAVIGON"

Pokud chcete spustit např. TotalCommander přejmenujte cecmd.exe na UpdateME.exe, který se automaticky spouští ještě před autorunce.exe.

19 komentářů:

Jery řekl(a)...

Zdravím, ykouším váš postup na yprovoznění iga ale nechce mi to najít gps signál, nevíte co s tím?

LL řekl(a)...

1. pokud je v sys.txt v sekci [gps] natvrdo nastaven port tak celou sekci smazat
2. v programu v nastavení GPS stisknout vpravo dole tlačítko "zjistit automaticky".

Jery řekl(a)...

No to jsem udělal, gps port to našlo com 2 rychlost 38400, ale když s tím jdu ven tak nenaskočí signál a nezačnou se objevovat žádné satelity. Musí se to nějak odemknout? Smazal jsem složku navigon a složku igo8 jsem přejmenoval na navigon, stejně tak exe.

Michal řekl(a)...

Ahoj,
dostalo se mi do ruky Canada 310 s R08.3.0709.Zkoušel jsem do ní pár verzí iGo8.3x a nebo IgoPrimo,ani jedna verze nešlape.Jediné co se povedlo,bylo spuštění igoprimo a to jen do fáze nastavení jazyka,pak se navigace vrátí do obrazovky Navigon a nic víc.Původní adresář na kartě byl MN6,takže vše co zkouším dát na kartu tak pojmenovávám i exe soubor.Sys.txt jsem logicky upravil na cestu /MN6 .Nešlo to ani s tvým /Navigon.Jakou verzi prima máš ozkoušenu?Kdybys mohl poradit,bude to super :)

LL řekl(a)...

Asi tě nepotěším, teď jsem narazil na podobný problém s verzí 72xx.
IGO skončí na obrazovce INIT API, nejede ani primo nebo amigo.
Dal jsem tam aspoň "novější" Navigon MobileNavigator MN7.4.2 Build802 a nové mapy Navigon.Eastern.Europe.Q2.2011

Michal řekl(a)...

a poradíš kde najdu Navigon MobileNavigator MN7.4.2 Build802 a Navigon.Eastern.Europe.Q2.2011
Nebo zkusim vyguglit.
Je to tam těžký dostat?Když spojím PNA kablem,pc mi najde jednotku až když je v něm SDkarta,pokud jej zapojím bez karty,neni vidět jako další disk.U Mio C520 nebo garminu,tomtomu je vždy vidět i jeho interní paměť,ale u CANADA310 kulové.Napadá mě jen zda to nepotřebuje driver,i když se nic v systemu po zapojení nenabízí.Teoreticky by to mohlo jít přes active sync,když je v tom WM5 ? :)

LL řekl(a)...

Mapy i program stačí nahrát na kartu přes USB čtečku, je to i rychlejší. Ta chyba API nejspíš znamená nějaký problém s ovladači, mají to winCE asi hodně očesany.

Michal řekl(a)...

tak už mám na kartě novou verzi toho navigonu MN7.2 a pokročil jsem dalo by se říct na 90% :)Stahnul jsem zatím eastern Europe,nahrál do adresáře MAP.Při prvním spuštění to chtělo nastavení jazyka,jednotek,km,apod.Ale po tomto mi hlásí navigace,že nebyl nalezen soubor MAP.Není potřeba něco jako basemap u iga?Soubor resp. mapa,která tenhle region zahrnuje a odemyká?

LL řekl(a)...

V adresáři Navigon\map\ musí být kromě map i .nfs soubory,
já jich tam mám celkem osum.
Možná budeš muset nastavit v NAVIGON\Settings\UserSettings.xml správný , u mně to bylo 7.

Michal řekl(a)...

Čau,
díky myslel jsem si to,když jsem je dostahoval a nahrál do \map tak už navigon nehlásí že není soubor MAP,normálně mi jde vyhledat adresu - mám tam asi zatím jen východní evropu.
Ale mapa se mi vůbec nevykreslí,navíc to nevyhledá vůbec GPS signál.Lze v Navigonu nastavovat port,rychlost,paritu jako u IGA?Nikde jsem to tam nenašel.Nebo v nějakém konfig souboru?Jak si to myslel s tou "7" v tom Usersettings.xml ?
Už jsem snad blízko..díky

LL řekl(a)...

Konfigurační soubory jsou tři:
NavLoader.cfg
\Settings\Core\CoreConfig.ini
\Settings\UserSettings.xml
v tom posledním jsem nastavil GPSPort na 7

Michal řekl(a)...

Super,díky za tip.Parametry jsem nastavil dle původního konfigu ze staré verze navigonu.Takže už mě to i lokalizuje.(Canada310 GPS: type 2 ,port 2 a rychlost 57600)Ale jednu mouchu to ještě má,nezobrazuje mi to mapu.Vidím jen 4 bílé kvadranty s mřížkou,ale vlevo dole mi to píše ulici kde se nacházím,jako že moje GPS souřadnice byly nalezeny.To bude zase někde v konfiguraci?Nebo mám špatně odemčené mapy?Normálně mi to dovolí zadávat země ,města,ulice,ale nevykreslí mi to vůbec nic :(

LL řekl(a)...

Asi chyba v navigonu, zkus MN7.4.2Build802-PDAv17.rar

Michal řekl(a)...

Ahoj,
tak jsem ještě pár hodin zkoušel něco rozchodit na tom navigonu a už se mi zdálo že pojede IGO 8.3.1.xxxx
Navi se spustí,zobrazí mapu,detekne i automaticky gps port a rychlost.Zkoušel jsem jeden den jezdit a lokalizovala mě v pořádku,nesekla se.Měl jsem v ní pouze ČR.Pak jsem dohrál většinu EU map a ejhle.Dal jsem routovat nějakou cestu za hranice,dojde to do 100%,narychlo se cesta vykresli,ale hned po cca 2s navi zhasne.Zmáčknu power,rozsvítí se,je vidět IGO a reset a takhle se to už cyklí donekonečna.I když ji vyresetuju,i když ji na tvrdo resetnu.Tento stav se mi přihodil už asi podruhé.Vždy musím vzít čistej bekap iga nahrát na kartu,přidat mapu a pak se zase chvíli chová stabilně,dokud nezačnu routovat cestu.Ještě zkusím jiné mapy,jinou verzi 8.3 nebo 8.4 ale už mi fakt s tím krámem dochází trpělivost :§ Tebe nic už nenapadá?Napadlo mě to obejít přes MORT a náhradní autorunce.exe ale nevim jak na to.Nedavno jsem takhle oživil Mio a šlapalo stabilně.Ale u Navigonu se do interní paměti přes Win XP nedostanu,a když to zkouším na WIN7 64bit,tak to sice uložiště z interní paměti vidí,ale je prázdné.

Michal řekl(a)...

Ahoj,
tak jsem ještě pár hodin zkoušel něco rozchodit na tom navigonu a už se mi zdálo že pojede IGO 8.3.1.xxxx
Navi se spustí,zobrazí mapu,detekne i automaticky gps port a rychlost.Zkoušel jsem jeden den jezdit a lokalizovala mě v pořádku,nesekla se.Měl jsem v ní pouze ČR.Pak jsem dohrál většinu EU map a ejhle.Dal jsem routovat nějakou cestu za hranice,dojde to do 100%,narychlo se cesta vykresli,ale hned po cca 2s navi zhasne.Zmáčknu power,rozsvítí se,je vidět IGO a samovolný reset a takhle se to už cyklí donekonečna.I když ji vyresetuju,i když ji na tvrdo resetnu.Tento stav se mi přihodil už asi podruhé.Vždy musím vzít čistej bekap iga a nahrát na kartu,přidat mapu a pak se zase chvíli chová stabilně,dokud nezačnu routovat cestu.Ještě zkusím jiné mapy,jinou verzi 8.3 nebo 8.4 ale už mi fakt s tím krámem dochází trpělivost :§ Tebe nic už nenapadá?Napadlo mě to obejít přes MORT a náhradní autorunce.exe ale nevim jak na to.Nedavno jsem takhle oživil Mio a šlapalo stabilně.Ale u Navigonu se do interní paměti přes Win XP nedostanu,a když to zkouším na WIN7 64bit,tak to sice uložiště z interní paměti vidí,ale je prázdné.Ale myslim si,že to na fci nemá vliv,že stačí ledacos upravit na SD a je hotovo...

LL řekl(a)...

zkus tento náhradní autorunce:
http://www.megaupload.com/?d=PE37K9GR
já už jsem to dávno vzdal :-)

DWD KDE řekl(a)...

zdar tahle navigacka mi dava zabrat skousim spustit commadera abych se dostal do interni pameti na pc se prihlasi pouze sd karta slozka mn6 tam neni je tam NAVIGON a v te zadny exe soubor neni prosim o radu jak se dostat alespon do interni pameti nebo jestli nejaka dobra duse nema primo unlock nebo klon jiz hotove sd karty diky

zs chomutov řekl(a)...

Tak jak to dopadlo přátelé?
Dostala se mi do rukou tato navigace a hodila by se mi,ale jaksi stejný problém, že nemá GPS signál :(

LL řekl(a)...

Místo Prima zkus starší verzi iGO, ta umí automaticky najít a zobrazí port GPS a rychlost (v baudech). Pokud chytí signál tak stejný port a baudy nastav v Primu (soubor sys.txt).