6. srpna 2011

Jak tisknout co nejlevněji

Nejlevnější tisk mají černobílé laserové tiskárny, jejichž pořizovací cena je dnes pod 2000 Kč. Proto se výrobci chtějí zahojit na spotřebním materiálu.
Nový toner vás přijde na víc než nová tiskárna, výrobci to omlouvají tím, že je v něm třikrát více prášku než v "startovacím" toneru. A aby nám znepříjemnily doplnění toneru tak na toneru je chip, který počítá vytištěné stránky a nedovolí tisknou i když toner doplníte. U některých tiskáren jej lze zresetovat viz. aliexpress.com, u jiných tiskáren musíte chip vyměnit.


Konkrétně pro tiskárnu Minolta 1350w stojí orig. toner 3000 Kč,
já koupil prášek do toneru za $8.99 a chip za $5.50
takže tisknu dál za desetinu ceny orig. toneru.


Čína - země neomezených možností
V Číně koupíte naprosto všechno, šmejdy za pár centů ale i kvalitní zboží, které stojí jen zlomek toho, co u nás a často také sjíždí ze stejné výrobní linky jako zboží značkové.


Ještě jeden příklad. TRX force kit na amazon.com stojí přes $200, pokud si je objednáte přímo od zdroje z china-direct-buy.com zaplatíte jen $40!

Najděte si svého dodavatele
např. solární panelů na made-in-china.com
nebo tepelných čerpadel na alibaba.com

2 komentáře:

fsdfsd řekl(a)...

Já doplňuji podle tohoto návodu http://www.zajimavosti.g6.cz/pocitace/plneni_tiskarny_levny_inkoust,_levny_tisk.php a tiskne mi to i bez nějakého resetování čipu, stačí doplnit a můžu tisknout

LL řekl(a)...

Inkoustovku mám taky (Canon PIXMA MP495) a tam používám plnící sady:
http://www.inkoust-toner.cz/?517,pln%EDc%ED-sada-bki-2010d-pro-canon-pg-510-a-pg-512-2x20ml-%E8ern%E1
http://www.inkoust-toner.cz/?518,pln%EDc%ED-sada-bki-2011c-pro-canon-cl-511-a-cl-513-3x20ml-barevn%E1